Leier térkő

Agora térkő

Castrum térkő

Kant térkő

Mercato térkő

Palomino térkő

Patio térkő

Piazza térkő

Serpentino térkő

Taverna térkő

További építőanyagok

Porotherm tégla

Leier térkövek

Leier viacolor térköveket kültérre ajánljuk. Járdák, utak készítésésre éppúgy alkalmasak, mint medence szegélyezések készítésére. A Leier térkövek a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek.

Válasszon térkövet kedve szerint!

Castrum térkő

Taverna térkő

Palomino térkő

  Leier Castrum térkö   Leier Taverna térkö   Leier Palomino térkö
           
 

Mercato térkő

 

Piazza térkő

 

Agora térkő

  Leier Mercato térkö   Leier Piazza térkö   Leier Agora térkö
           
 

Patio térkő

 

Serpentino térkő

 

Kant térkő

  Leier Patio térkö   Leier Serpentino térkö   Leier Kant térkö

A Leier térkövek lerakása, a viacolor burkolat elkészítése

A Leier térkő burkolatok általában a következő rétegrenddel készülhetnek el:

  • Földmű kialakítása
  • Fagyvédő réteg (tömörített)
  • Kiegyenlítő réteg
  • Homokágy
  • Térkő

A földművet a tervezett mélységgel megfelelő mértékben tömörítve, a vízelvezetés biztosításának érdekében megfelelő lejtés-kialakítással kell megépíteni. A lejtési értékek hosszesés esetén 0,5%, keresztesés esetéb 2-3% legyen.

Erre a megfelelően előkészített alapra készül a fagyvédő réteg, amelyet 25-30 cm vastagságban készítünk , 0-70 mm szemnagyságú és alacsony agyag-iszap tartalmú kavicsrétegből.). A fagyvédő réteg vastagsága minden esetben a helyi adottságoktól függ.

A fagyvédő réteg tömörítése után egy kiegyenlítő réteget kell teríteni, melyet 5 cm vastagságban készítsünk el, 4-8 mm szemnagyságú tört kavicsból. A kiegyenlítő réteget is tömöríteni kell, és ennél a rétegnél kell elkészíteni a végleges burkolat esési viszonyainak megfelelő lejtéseket is.

A kiegyenlítő réteg után már csak az ágyazóréteg kialakítása következik amelyet 2-4 cm vastagágban készítsünk, 0-8 mm szemnagyságú tört homokoskavics rétegből egyenletesen elterítve..

A tömörítés nélkül, lehúzóléccel tükörré képzett homokágyra kell fektetni a térburkoló köveket, mely köveken a kivitelezés által kívánt mértékben már járni is szabad. Színes térburkolóköveknél a több raklapból történő egyidejű felhaszA burkolat kivitelezése a fugák besöprésével a térkövek betömörítésével végződik. A besöprőhomok, azaz a fuga 0-2 mm szemnagyságú éles homok legyen. ,A besöprőhomok mennyiségi igénye a térkő típusából és vastagságától is függ, ennek meghatározásához kérje szaktanácsadóink segítségét.

Figyelem!

A Leier viacolor térkövek nyers burkolati szintje 1 cm-rel a végleges szint fölé kerüljön, hogy ezzel kiegyenlítsük a tömörítés következtében előálló szintsüllyedést! A tömörítés után 1-2 héttel a fugák éles homokkal történő besöprését újra el kell végezni, igy kapjuk meg a végleges felületet.