Leier Betonlapok

Imperium Classic járólap

Imperium Elegant járólap

Imperium Naturo járólap

Euroline járólap

Granite járólap

Classic-line járólap

Kertiszegély

További építőanyagok

Porotherm tégla

 

Leier járólapok

Leier betonlapok fagyállók, kopásállók és csúszásbiztosak. Alkalmasak mind kültéri mind beltéri felhasználásra. Járdák, utak készítésésre éppúgy alkalmasak, mint medence szegélyezések készítésére. A Leier térburkolatok a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek.

Válasszon betonlapot kedve szerint!

Imperium Classic járólap

Imperium Elegant járólap

Imperium Naturo járólap

  Leier betonlap   Leier betonlap   Leier betonlap
           
 

Euroline járólap

 

Granite járólap

 

Classic-Line járólap

  Leier betonlap   Leier betonlap   Leier betonlap

A Leier járólapok lerakása, a viacolor burkolat elkészítése

A Leier térburkolatok általában a következő rétegrenddel készülhetnek el:

  • Földmű kialakítása
  • Fagyvédő réteg (tömörített)
  • Kiegyenlítő réteg
  • Homokágy
  • Betonlap

A földművet a tervezett mélységgel megfelelő mértékben tömörítve, a vízelvezetés biztosításának érdekében megfelelő lejtés-kialakítással kell megépíteni. A lejtési értékek hosszesés esetén 0,5%, keresztesés esetéb 2-3% legyen.

Erre a megfelelően előkészített alapra készül a fagyvédő réteg, amelyet 25-30 cm vastagságban készítünk , 0-70 mm szemnagyságú és alacsony agyag-iszap tartalmú kavicsrétegből.). A fagyvédő réteg vastagsága minden esetben a helyi adottságoktól függ.

A fagyvédő réteg tömörítése után egy kiegyenlítő réteget kell teríteni, melyet 5 cm vastagságban készítsünk el, 4-8 mm szemnagyságú tört kavicsból. A kiegyenlítő réteget is tömöríteni kell, és ennél a rétegnél kell elkészíteni a végleges burkolat esési viszonyainak megfelelő lejtéseket is.

A kiegyenlítő réteg után már csak az ágyazóréteg kialakítása következik amelyet 2-4 cm vastagágban készítsünk, 0-8 mm szemnagyságú tört homokoskavics rétegből egyenletesen elterítve..

A tömörítés nélkül, lehúzóléccel tükörré képzett homokágyra kell fektetni a térburkoló köveket, mely köveken a kivitelezés által kívánt mértékben már járni is szabad. Színes térburkolóköveknél a több raklapból történő egyidejű felhaszA burkolat kivitelezése a fugák besöprésével a térkövek betömörítésével végződik. A besöprőhomok, azaz a fuga 0-2 mm szemnagyságú éles homok legyen. ,A besöprőhomok mennyiségi igénye a térkő típusából és vastagságától is függ, ennek meghatározásához kérje szaktanácsadóink segítségét.

Figyelem!

A Leier betonlapok nyers burkolati szintje 1 cm-rel a végleges szint fölé kerüljön, hogy ezzel kiegyenlítsük a tömörítés következtében előálló szintsüllyedést! A tömörítés után 1-2 héttel a fugák éles homokkal történő besöprését újra el kell végezni, igy kapjuk meg a végleges felületet.