Kavics Beton térkő

Arrabona térkő

Aquincum térkő

Barcelona térkő

Budapest térkő

Párizs térkő

Róma térkő

További építőanyagok

Porotherm tégla

KK Beton térkővek

A KK Beton viacolor térköveket kültérre ajánljuk. Járdák, utak készítésésre éppúgy alkalmasak, mint medence szegélyezések készítésére. A KK Kavics Beton a legmodernebb német gyártási technológiát és a kiváló minőségű magyar alapanyagot ötvözi minden termékében.

Válasszon térkövet kedve szerint!

Arrabona térkő

Párizs térkő

Róma térkő

  KK Beton térkö   KK Beton térkö   KK Beton térkö
           
 

Barcelona térkő

 

Budapest térkő

 

Aquincum térkő

  KK Beton térkö   KK Beton térkö   KK Beton térkö

A KK Beton térkövek lerakása, a viacolor burkolat elkészítése

A KK Kavics beton térkő burkolatok általában a következő rétegrenddel készülhetnek el:

  • Földmű kialakítása
  • Fagyvédő réteg (tömörített)
  • Kiegyenlítő réteg
  • Homokágy
  • Térkő

A földművet a tervezett mélységgel megfelelő mértékben tömörítve, a vízelvezetés biztosításának érdekében megfelelő lejtés-kialakítással kell megépíteni. A lejtési értékek hosszesés esetén 0,5%, keresztesés esetéb 2-3% legyen.

Erre a megfelelően előkészített alapra készül a fagyvédő réteg, amelyet 25-30 cm vastagságban készítünk , 0-70 mm szemnagyságú és alacsony agyag-iszap tartalmú kavicsrétegből.). A fagyvédő réteg vastagsága minden esetben a helyi adottságoktól függ.

A fagyvédő réteg tömörítése után egy kiegyenlítő réteget kell teríteni, melyet 5 cm vastagságban készítsünk el, 4-8 mm szemnagyságú tört kavicsból. A kiegyenlítő réteget is tömöríteni kell, és ennél a rétegnél kell elkészíteni a végleges burkolat esési viszonyainak megfelelő lejtéseket is.

A kiegyenlítő réteg után már csak az ágyazóréteg kialakítása következik amelyet 2-4 cm vastagágban készítsünk, 0-8 mm szemnagyságú tört homokoskavics rétegből egyenletesen elterítve..

A tömörítés nélkül, lehúzóléccel tükörré képzett homokágyra kell fektetni a térburkoló köveket, mely köveken a kivitelezés által kívánt mértékben már járni is szabad. Színes térburkolóköveknél a több raklapból történő egyidejű felhaszA burkolat kivitelezése a fugák besöprésével a térkövek betömörítésével végződik. A besöprőhomok, azaz a fuga 0-2 mm szemnagyságú éles homok legyen. ,A besöprőhomok mennyiségi igénye a térkő típusából és vastagságától is függ, ennek meghatározásához kérje szaktanácsadóink segítségét.

Figyelem!

A A KK Kavics beton viacolor térkövek nyers burkolati szintje 1 cm-rel a végleges szint fölé kerüljön, hogy ezzel kiegyenlítsük a tömörítés következtében előálló szintsüllyedést! A tömörítés után 1-2 héttel a fugák éles homokkal történő besöprését újra el kell végezni, igy kapjuk meg a végleges felületet.